Aktualno

Evropsko novinarsko središče tiskovnih agencij po novem s 23 članicami

Evropsko novinarsko središče (ENR), skupni projekt evropskih tiskovnih agencij, se je s februarjem okrepilo za sedem novih članic, tako da v njem po novem deluje 23 agencij. STA, ki je bila med ustanovnimi članicami od julija 2022 delujočega projekta, je v novem obdobju tudi članica usmerjevalnega odbora.

Novi predsednik nadzornega sveta STA Peter Ribarič

Novi nadzorni svet STA se je danes sestal na ustanovni seji. Za novega predsednika nadzornikov so izvolili Petra Ribariča, ki ga je DZ v nadzorni svet imenoval kot strokovnjaka za informatiko. Podpredsednik sveta je postal Jure Brankovič, ki je v svet imenovan kot strokovnjak za medije.

Vlada predlagala DZ predstavnike ustanovitelja v nadzornem svetu STA

Vlada predlaga DZ, da za predstavnike ustanovitelja v nadzornem svetu Slovenske tiskovne agencije (STA) znova imenuje Jureta Brankoviča, poleg njega pa še Matevža Klobučarja, Petra Ribariča in Matejo Fridl Stojanović. Če bodo potrjeni, bo njihov mandat trajal štiri leta.

Novinarki STA Lei Udovč v Freiburgu podelili nagrado za znanstveno novinarstvo

Evropska zveza za znanstveno novinarstvo je v sredo v nemškem Freiburgu novinarki STA Lei Udovč podelila tretjo nagrado na izboru za evropskega znanstvenega novinarja 2023. Prvo nagrado je prejela znanstvena novinarka pri nizozemskem časopisu NRC Niki Korteweg, drugo pa novinar in urednik madžarskega portala Telex.hu Daniel Bolcso.

STA v krepitev vsebin na področju preverjanja dejstev

Slovenska tiskovna agencija je s septembrom na spletnem mestu Ne/Ja, namenjenem preverjanju dejstev in razbijanju mitov o družbeno relevantnih temah ter seznanjanju in osveščanju javnosti o pomembnosti odkrivanja zavajajočih informacij, okrepila pripravo tovrstnih vsebin.