Aktualno

V javni obravnavi predlog novega zakona o STA

Na današnjo 33. obletnico objave prve novice Slovenske tiskovne agencije je ministrstvo za kulturo v javno razpravo poslalo predlog novega zakona o STA. Njegov cilj je zagotovitev sistemske ureditve javne službe informiranja tako za potrebe medijev kot javnosti na način gospodarske javne službe, izhaja iz predloga.

STA prihodnja dva meseca z začasnim vodstvom

Vodenje Slovenske tiskovne agencije (STA) danes začasno prevzema Barbara Štrukelj. Za vršilko dolžnosti direktorja STA jo je po odstopu Igorja Kadunca imenoval nadzorni svet STA, in sicer za prehodno obdobje do prihoda nove direktorice s polnim mandatom Mojce Prelesnik.

STA med majem in julijem z začasnim vodstvom

Nadzorni svet Slovenske tiskovne agencije (STA) je za vršilko dolžnosti direktorice agencije imenoval Barbaro Štrukelj. Agencijo bo vodila od sredine maja do sredine julija, torej v obdobju od odhoda sedanjega direktorja Igorja Kadunca do prihoda nedavno imenovane nove direktorice s polnim mandatom Mojce Prelesnik.

Nadzorni svet STA za novo direktorico imenoval Mojco Prelesnik

Nadzorni svet Slovenske tiskovne agencije (STA) je danes soglasno za novo direktorico STA imenoval Mojco Prelesnik. Vodenje tiskovne agencije bo prevzela z 18. julijem 2024, potem ko ji poteče aktualni mandat na funkciji informacijske pooblaščenke.

Na razpis za direktorja STA dve prijavi

Nadzorni svet STA se je danes seznanil s prijavami na razpis za novega direktorja oz. direktorico STA. Na razpis sta prispeli dve prijavi, nadzorniki pa danes še niso sprejeli končne odločitve o izboru. Da se je prijavila na razpis, je sicer danes potrdila tudi informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik.

Razpis za direktorja Slovenske tiskovne agencije

Nadzorni svet Slovenske tiskovne agencije (STA) objavlja razpis za direktorja oziroma direktorico družbe Slovenska tiskovna agencija, d. o. o., Ljubljana. Razpis je objavljen z dnem 12. marca 2024, rok za prijave je 20 dni.