STAfoto

Fotografski servis STAfoto dnevno zagotavlja fotografije najpomembnejših političnih, gospodarskih, kulturnih in športnih dogodkov v državi ter fotografije s področja zabave in zanimivosti. Poleg lastnih fotografij STAfoto ponuja tudi gradivo partnerskih agencij, s katerimi ima STA vzpostavljeno izmenjavo fotografij. Na ta način zagotavljamo tudi fotografije najpomembnejših dogodkov po svetu. Našim naročnikom je na voljo tudi bogat foto arhiv z okoli 500.000 fotografijami.

Servis dnevno ustvarja pet fotografov v Ljubljani, fotograf v Bruslju ter mreža dopisnikov po Sloveniji in ZDA.

STAfoto zagotavlja tudi uradne fotografske storitve uradom predsednika republike, vlade in državnega zbora ter je imetnik ene od treh fotografskih licenc Olimpijskega komiteja Slovenije za spremljanje letnih in zimskih olimpijskih iger.

Foto servis je z rednim delovanjem začel aprila 2006, arhiv pa dodatno vključuje nekatere večje dogodke od leta 2002. Leta 2008 je STAfoto sodeloval pri predsedovanju Slovenije EU in bil prvič prisoten na olimpijskih igrah v Pekingu. V letu 2012 je bila korenito prenovljena spletna stran, ki je tako postala prijaznejša do uporabnikov.