STAenglish

Angleški servis STA (STAenglish) je vodilni in najbolj izčrpen vir novic o Sloveniji v angleškem jeziku. Ekipa novinarjev in prevajalcev pripravi dnevno okrog 50 novic, tem, ozadij, intervjujev, pregledov tiska in drugih prispevkov, ki tujim javnostim ponujajo celovit vpogled v slovensko politiko, gospodarstvo, družbo, znanost, kulturo in šport.

Angleški servis poroča tako o dogajanju v Sloveniji kot o mednarodnih aktivnostih Slovenije, še posebej v EU, v srednji in jugovzhodni Evropi ter drugih mednarodnih organizacijah. Skrbno spremlja dogajanje v slovenskem gospodarstvu, tako na ravni politik kot poslovnih praks, vključno s potekajočo privatizacijo in vstopanjem slovenskih družb na tuje trge.

Glavni vir za novice v angleškem servisu je splošni servis STA, ki pa ga angleški servis nadgrajuje z lastnimi prispevki, narejenimi po meri tujih javnosti, in z izčrpnim pregledom komentarjev v slovenskem tisku.

STA je novice v angleškem jeziku ponujala že ob svoji ustanovitvi leta 1991. Sprva jih je zagotavljala v sodelovanju z zunanjim izvajalcem, že leta 1994 pa je vzpostavila lastno angleško uredništvo. Slednje od svoje ustanovitve naprej stremi k zagotavljanju objektivnih, ažurnih, hitrih, jasnih in zanimivih vesti ter širi nabor tem, prek katerih dogajanje, povezano s Slovenijo, širi po svetu. Angleški servis je prisoten tudi na družbenih omrežjih, in sicer na Facebooku in Twitterju.