Aktualno 25.5.2023 17:07

STA postala članica Združenja sredozemskih tiskovnih agencij

Tunis, 25. maja - Slovenska tiskovna agencija (STA) je postala članica Združenja sredozemskih tiskovnih agencij (AMAN). Odločitev o sprejetju STA v skupnost sredozemskih agencij je bila soglasno sprejeta danes na generalni skupščini združenja v tunizijski Djerbi.

Tunizija, Djerba.
Slovenska tiskovna agencija (STA) je postala članica Združenja sredozemskih tiskovnih agencij (AMAN). Odločitev o sprejetju STA v skupnost sredozemskih agencij je bila soglasno sprejeta danes na generalni skupščini združenja v tunizijski Djerbi.
Foto: STA

Slovenija.
Logotip Združenja sredozemskih tiskovnih agencij (AMAN).
Foto: AMAN

Ljubljana.
Slovenska tiskovna agencija (STA).
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

AMAN je bila ustanovljena leta 1991 in združuje 19 članic, med cilji pa je krepitev dialoga in sodelovanja med tiskovnimi agencijami sredozemskih držav. "Povezovanje in sodelovanje je osnova dobrega dela. S tem smo na povabilo več članic vstopili v združenje, v katerem sodelujejo zelo različne agencije, ki jih druži ne le Sredozemsko morje, ampak bogata zgodovina odnosov. To pa odpira tudi priložnosti za izmenjavo vsebin, znanj in izkušenj," je dejal direktor STA Igor Kadunc.

STA je že od septembra 1992 članica Evropskega združenja tiskovnih agencij (EANA), marca 2013 je postala članica Mednarodnega tiskovnega telekomunikacijskega sveta (IPTC), katerega srečanje je gostila oktobra 2019, v Združenju tiskovnih agencij jugovzhodne Evrope (ABNA-SE) pa ima status opazovalke.