Aktualno

Portal The Slovenia Times odslej pod okriljem STA

Slovenska tiskovna agencija (STA) z novembrom združuje svoj portal Inside Slovenia s portalom The Slovenia Times. Z združitvijo potenciala obeh portalov bomo lažje vzpostavili močno in kakovostno spletno mesto z novicami o Sloveniji v angleškem jeziku.

V Bruslju uradno odprtje Evropskega novinarskega središča tiskovnih agencij

Projekt Evropskega novinarskega središča (ENR), ki poleg STA združuje še 17 evropskih tiskovnih agencij, bodo uradno odprli drevi. Dogodka se bosta udeležila tudi podpredsednika Evropske komisije, Vera Jourova in Margaritis Schinas. Projekt ENR je namenjen verodostojnemu obveščanju o pomembnih evropskih temah in odzivih nanje v državah članicah.

Odbor DZ za kulturo se je brez razprave seznanil s poročilom STA za lani

Odbor DZ za kulturo se je seznanil s poročilom STA za lani. Leto, v katerem je bila zaradi vladnega nefinanciranja že tik pred stečajem, je STA končala s čistim poslovnim izidom v višini dobrih 109.000 evrov. Tudi s pomočjo donacij so uspeli prebroditi težko obdobje, je povedal direktor STA Igor Kadunc. O poročilu ni razpravljal noben poslanec.

Zaposlimo dopisnika iz obalno-kraške regije

STA razpisuje delovno mesto dopisnika oziroma dopisnice iz obalno-kraške regije. Zaposlitev za nedoločen čas s polnim delovnim časom vključuje novinarsko pokrivanje vseh področij življenja v regiji, od lokalnega gospodarstva in politike do kulturnih dogodkov, pa tudi mednarodnih konferenc in srečanj, ki jih gostijo obalni kraji.

Jože Zidar ostaja predsednik DŠNS

Jože Zidar je bil na skupščini Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) soglasno izvoljen za predsednika v naslednjih štirih letih. Novinar športne redakcije Slovenske tiskovne agencije je bil že doslej predsednik in je bil edini kandidat za vodenje DŠNS v naslednjem obdobju.