Aktualno

Odbor DZ za kulturo se je brez razprave seznanil s poročilom STA za lani

Odbor DZ za kulturo se je seznanil s poročilom STA za lani. Leto, v katerem je bila zaradi vladnega nefinanciranja že tik pred stečajem, je STA končala s čistim poslovnim izidom v višini dobrih 109.000 evrov. Tudi s pomočjo donacij so uspeli prebroditi težko obdobje, je povedal direktor STA Igor Kadunc. O poročilu ni razpravljal noben poslanec.

Zaposlimo dopisnika iz obalno-kraške regije

STA razpisuje delovno mesto dopisnika oziroma dopisnice iz obalno-kraške regije. Zaposlitev za nedoločen čas s polnim delovnim časom vključuje novinarsko pokrivanje vseh področij življenja v regiji, od lokalnega gospodarstva in politike do kulturnih dogodkov, pa tudi mednarodnih konferenc in srečanj, ki jih gostijo obalni kraji.

Jože Zidar ostaja predsednik DŠNS

Jože Zidar je bil na skupščini Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) soglasno izvoljen za predsednika v naslednjih štirih letih. Novinar športne redakcije Slovenske tiskovne agencije je bil že doslej predsednik in je bil edini kandidat za vodenje DŠNS v naslednjem obdobju.

Poglobljene novice na novem angleškem portalu STA

Slovenska tiskovna agencija (STA) je zagnala nov portal s poglobljenimi novicami v angleškem jeziku, Inside Slovenia, ki je namenjen angleško govoreči javnosti v Sloveniji in vsem v tujini, ki jih zanima dogajanje v Sloveniji.

Leto po vloženih ovadbah v zvezi z STA še brez odločitve o njih

Leto dni, odkar je Pravna mreža za varstvo demokracije na tožilstvo zaradi nespoštovanja zakonskih obveznosti do STA kazensko ovadila direktorja Ukoma Uroša Urbanijo, on pa je nato ovadil Katarino Bervar Sternad in Natašo Pirc Musar, tožilske odločitve še ni. Prav tako se še ni začela obravnava tožbe, v kateri Bojan Veselinovič toži Janeza Janšo.

Odziv STA na predlog sprememb zakona o STA

Odziv vodstva in predstavnikov organov zaposlenih Slovenske tiskovne agencije (STA) na predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Slovenski tiskovni agenciji (ZSTAgen), ki ga je poslanska skupina SDS 13. maja 2022 vložila v parlamentarno proceduro.