Aktualno

Pred 30 leti objavljena prva novica STA

Pred natanko 30 leti je z objavo prve novice začela delovati Slovenska tiskovna agencija (STA). Agencija, ki se zaradi vladnega neizplačevanja nadomestila za javno službo bori za obstanek, je danes okroglo obletnico obeležila s slovesnostjo pred sedežem STA, predsednik republike Borut Pahor pa bo STA prihodnji teden izročil državno odlikovanje.

Veselinovič zadnji dopis Urbanije vidi kot dodaten pritisk in povračilni ukrep

Direktor STA Bojan Veselinovič zadnji dopis direktorja vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Uroša Urbanije z zahtevo za prenehanje kršitev osebnostnih pravic in pritiskov vidi kot dodaten pritisk in kot povračilni ukrep. Največji pritisk, in sicer na zaposlene in avtonomijo novinarjev, izvaja prav Urbanija, je zapisal v odzivu.

Pri obravnavi letnega poročila STA v DZ razprava predvsem o financiranju družbe

Parlamentarni odbor za kulturo se je danes seznanil z letnim poročilom Slovenske tiskovne agencije (STA) za lansko leto. Ob tem se je razprava vrtela predvsem okoli okoliščin zaustavitve financiranja javne službe STA v letošnjem letu, beseda je tekla tudi o ustreznosti nedavno sprejete uredbe o opravljanju javne službe STA.