Aktualno

Zaposlimo dopisnika iz obalno-kraške regije

STA razpisuje delovno mesto dopisnika oziroma dopisnice iz obalno-kraške regije. Zaposlitev za nedoločen čas s polnim delovnim časom vključuje novinarsko pokrivanje vseh področij življenja v regiji, od lokalnega gospodarstva in politike do kulturnih dogodkov, pa tudi mednarodnih konferenc in srečanj, ki jih gostijo obalni kraji.

Jože Zidar ostaja predsednik DŠNS

Jože Zidar je bil na skupščini Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) soglasno izvoljen za predsednika v naslednjih štirih letih. Novinar športne redakcije Slovenske tiskovne agencije je bil že doslej predsednik in je bil edini kandidat za vodenje DŠNS v naslednjem obdobju.

Poglobljene novice na novem angleškem portalu STA

Slovenska tiskovna agencija (STA) je zagnala nov portal s poglobljenimi novicami v angleškem jeziku, Inside Slovenia, ki je namenjen angleško govoreči javnosti v Sloveniji in vsem v tujini, ki jih zanima dogajanje v Sloveniji.

Leto po vloženih ovadbah v zvezi z STA še brez odločitve o njih

Leto dni, odkar je Pravna mreža za varstvo demokracije na tožilstvo zaradi nespoštovanja zakonskih obveznosti do STA kazensko ovadila direktorja Ukoma Uroša Urbanijo, on pa je nato ovadil Katarino Bervar Sternad in Natašo Pirc Musar, tožilske odločitve še ni. Prav tako se še ni začela obravnava tožbe, v kateri Bojan Veselinovič toži Janeza Janšo.

Odziv STA na predlog sprememb zakona o STA

Odziv vodstva in predstavnikov organov zaposlenih Slovenske tiskovne agencije (STA) na predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Slovenski tiskovni agenciji (ZSTAgen), ki ga je poslanska skupina SDS 13. maja 2022 vložila v parlamentarno proceduro.

STA na temelju kakovostnih vsebin ohranja zaupanje naročnikov in gradi na razvojnih aktivnostih

Slovenska tiskovna agencija je lani navkljub številnim izzivom uspela ohraniti praktično enak obseg produkcije tekstovnih vsebin, ki so njen osnovni produkt. Obenem je agenciji uspelo ohraniti kakovost vsebin, o čemer priča med drugim tudi podatek, da so uspeli obdržati praktično vse naročnike, je na novinarski konferenci v Ljubljani danes izpostavil odgovorni urednik Aljoša Rehar. Pri tem gre tako za nacionalne kot regionalne in lokalne medije, tako za časnike in revije kot televizijske in radijske hiše.