Aktualno

V ZNP pozdravili nakazilo zaostalih obveznosti do STA

V ZNP so danes pozdravili odločitev vlade, da po pridobljenem pozitivnem mnenju Evropske komisije STA nakaže zaostale obveznosti z naslova opravljanja javne službe. Kot so opozorili, pa mora zdaj svoj del obveznosti izpolniti tudi vodstvo agencije in Ukomu posredovati podatke o poslovanju, ki jih potrebuje za oceno primernega financiranja.

Društvo in sindikat novinarjev pozdravila plačilo zapadlih obveznosti do STA

V Sindikatu novinarjev Slovenije pozdravljajo odločitev Ukoma, da je poplačal zapadle obveznosti do STA. Obenem pričakujejo, da bo Ukom takoj pristopil k ureditvi financiranja javne službe v letu 2021. V Društvu novinarjev Slovenije pa so potezo označili kot "majhen, a pomemben korak po hitri evropski reakciji".

Vlada plačala zaostale obveznosti do STA, kjer poplačilo sprejemajo z olajšanjem

Slovenska tiskovna agencija je danes s strani vlade prejela zaostale obveznosti, kar na STA sprejemajo "z olajšanjem". Obenem pa vlado pozivajo k zagotovitvi financiranja v letošnjem letu brez nadaljnjih pogojevanj. "Financiranje javne službe STA namreč ne more biti začasna rešitev, pač pa je zakonska obveza vlade," so poudarili.

Zorčič: Zavlačevanje vlade pri izpolnjevanju zakonskih obveznosti do STA nedopustno

Zavlačevanje vlade pri izpolnjevanju zakonskih obveznosti do STA je po besedah predsednika DZ Igorja Zorčiča nedopustno. Po njegovih besedah je vlada dolžna upoštevati voljo DZ in se ne more sklicevati na soglasja institucij EU. Če SMC s premierjem Janezom Janšo ne bo dosegla dogovora o tem, bodo zahtevali obravnavo svojega predloga na vladi.