Aktualno

STA v krepitev vsebin na področju preverjanja dejstev

Slovenska tiskovna agencija je s septembrom na spletnem mestu Ne/Ja, namenjenem preverjanju dejstev in razbijanju mitov o družbeno relevantnih temah ter seznanjanju in osveščanju javnosti o pomembnosti odkrivanja zavajajočih informacij, okrepila pripravo tovrstnih vsebin.

STA postala članica Združenja sredozemskih tiskovnih agencij

Slovenska tiskovna agencija (STA) je postala članica Združenja sredozemskih tiskovnih agencij (AMAN). Odločitev o sprejetju STA v skupnost sredozemskih agencij je bila soglasno sprejeta danes na generalni skupščini združenja v tunizijski Djerbi.

STA odslej tudi z dnevnim video servisom

Slovenska tiskovna agencija (STA) z današnjim dnem uvaja dnevni video servis. S tem pomembno nadgrajuje svojo ponudbo jedrnih novičarskih storitev - besedilnemu, foto in avdio servisu dodaja še dnevno produkcijo novinarskih vsebin v video obliki.

Ukom in STA podpisala pogodbo za financiranje javne službe STA v letu 2023

Direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Igor Kadunc in v imenu vlade v. d. direktorica urada vlade za komuniciranje (Ukom) Petra Bezjak Cirman sta danes podpisala pogodbo za financiranje javne službe STA v letošnjem letu. Vrednost pogodbe je v primerjavi z lanskim letom višja za 243.600 evrov oziroma za dobrih deset odstotkov.

STA z novima evropskima razvojnima projektoma

Slovenska tiskovna agencija (STA) bo z letom 2023 začela sodelovati pri dveh evropskih projektih, sofinanciranih v okviru programa Obzorje Evropa. Projekt OMINO se osredotoča na preobilje informacij, projekt TWON pa na mehanizme, ki jih uporabljajo spletna družbena omrežja.