Aktualno

Kriminalisti pri predsedniku nadzornega sveta STA na podlagi več prijav

Policija na podlagi več prijav domnevnih nepravilnosti, povezanimi z delovanjem STA, in ne sklepa vlade, preverja sum kaznivega dejanja, katerega storilec se preganja po uradni dolžnosti. Zato so kriminalisti PU Ljubljana stopili v stik s predsednikom nadzornega sveta STA Mladenom Terčeljem, so STA pojasnili na Generalni policijski upravi.

Direktor Ukoma spet zlorablja vladne kanale za zavajanje

Namesto da bi vlada nemudoma sporočila, komu in na kakšen način naj dostavimo želeno dokumentacijo, zdaj direktor Ukoma Uroš Urbanija vladne kanale zlorablja za objavo zavajajočih informacij. STA namreč še vedno čaka na odgovor edinega družbenika STA - in to ni Ukom - na vprašanje, komu in na kakšen način naj omogoči dostop do vseh poslovnih knjig in spisov.

Preiskovalci NPU obiskali predsednika nadzornega sveta STA

Predsednik nadzornega sveta Slovenske tiskovne agencije (STA) Mladen Terčelj je za STA potrdil, da so ga v četrtek na njegovem domu obiskali preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU). "Do pogovora še ni prišlo. Poudarjam, da imam veliko zaupanje v delovanje pravne države in s tem tudi neposredno v delovanje NPU," je zapisal Terčelj.

Počivalšek za hitro rešitev spora o financiranju STA

Predsednik SMC in podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek je na Twitterju zapisal, da se mu zdi današnja odločitev direktorja STA Bojana Veselinoviča, da bo vladi omogočil dostop do poslovnih knjig, "prava poteza, le malce pozna". "STA je pomembna državna institucija, zato je nujno hitro rešiti ta spor," je dodal.