Aktualno

Na STA zgroženi nad Janševim tvitom o agenciji

Na Slovenski tiskovni agenciji so zgroženi nad zapisom premiera in predsednika SDS Janeza Janše na Twitterju, v katerem je STA označil za "nacionalno sramoto, eklatantno zlorabo imena, ki ga nosi". Takšen način označevanja dela novinarjev STA je nedopusten, neargumentiran in daleč od drže, ki bi jo pričakovali od premierja, so zapisali v odzivu.

Vodja projektov na STA Aljoša Rehar z aplikacijo NewsMapper ime tedna na Valu 202

Ime tedna na Valu 202 je tokrat postal novinar in vodja skupine za digitalno strategijo na STA Aljoša Rehar z napredno tehnološko rešitvijo NewsMapper. V odzivu na dosežek je Rehar navedel, da mu priznanje veliko pomeni, glasove zanj pa je pripisal celotni razvojni ekipi. Ponos nad dosežkom je izrazila tudi odgovorna urednica STA Barbara Štrukelj.

Tehnološka rešitev STA med najboljšimi evropskimi inovacijami

Evropska komisija je na seznam odličnih evropskih inovacij uvrstila tudi napredno tehnološko rešitev za sledenje člankom, ki jo je Slovenska tiskovna agencija (STA) razvila v okviru evropskega projekta Renoir. Gre za seznam, ki deluje v okviru platforme Innovation Radar in na katerega komisija uvrsti najboljše inovacije, razvite v okviru projektov, sofinanciranih s strani EU.

Uredništvo STA z zaskrbljenostjo spremlja vladne predloge sprememb medijske zakonodaje

Člani uredništva STA z zaskrbljenostjo in začudenjem spremljajo vladne predloge sprememb več zakonov s področja medijev, ki po njihovi oceni kažejo na namero aktualne vlade po uveljavljanju političnih interesov na področju, kjer ti nimajo kaj iskati. Ocenjujejo tudi, da gre za velik korak nazaj v zagotavljanju avtonomije in neodvisnosti STA.