Aktualno 8.11.2021 16:17

Pahor ob podpisu pogodbe o financiranju STA: STA opravlja nenadomestljivo poslanstvo v medijskem prostoru

Ljubljana, 8. novembra - Predsednik republike Borut Pahor pozdravlja ureditev financiranja Slovenske tiskovne agencije. Kot je ob tem zapisal na Twitterju, STA opravlja nenadomestljivo agencijsko poslanstvo v medijskem prostoru.

Ljubljana.
Predsednik republike Borut Pahor.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Pahor se je z zapisom odzval na novico, da sta v. d. direktorja STA Igor Kadunc in direktor vladnega urada za komuniciranje Uroš Urbanija danes podpisala pogodbo o opravljanju javne službe STA v letošnjem letu. Kot je v izjavi za medije povedal Urbanija, je s pogodbo opredeljeno, da STA dobi za letos 2,028 milijona evrov, kolikor predvideva njen poslovni načrt.

Pahor je v minulih mesecih večkrat izpostavil, da si želi, da vlada čim prej poišče način za financiranje STA. Poleti pa je Slovenski tiskovni agenciji podelil državno odlikovanje red za zasluge. Agencija je odlikovanje prejela za 30 let nenadomestljivega agencijskega poslanstva v medijskem prostoru in za pomembno vlogo v obdobju osamosvojitve Slovenije, so odlikovanje utemeljili v uradu predsednika republike.