Aktualno 16.6.2021 14:51

Urbanija Veselinoviča poziva k prenehanju izvajanja pritiskov na delo javnih uslužbencev

Ljubljana, 16. junija - Direktor vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Uroš Urbanija je na direktorja STA Bojana Veselinoviča naslovil zahtevo za prenehanje s kršitvami osebnostnih pravic in zahtevo za prenehanje izvajanja pritiskov na neodvisno in strokovno delo javnih uslužbencev, je Ukom sporočil na svoji spletni strani.

Ljubljana.
Direktor Urada vlade za komuniciranje (UKOM) Uroš Urbanija.
Foto: Bor Slana/STA
Arhiv STA

Kot so zapisali, Veselinovič "z močnimi medijski pritiski in zlorabo podjetja STA" od državnega organa "in njegovih uslužbencev zahteva davkoplačevalski denar mimo vseh zakonsko določenih pravil".

"S svojimi zavajajočimi izjavami o poseganju v svobodo medijev in s tem ustvarjenimi pritiski direktor STA sili državne uslužbence h kršitvam zakonov in ostalih predpisov, ki veljajo v Sloveniji," so navedli in dodali, da medijski nastopi in javni pritisk direktorja STA predstavljajo tudi posredno grožnjo in izsiljevanje javnih uslužbencev, ki so dolžni svoje delo opravljati zakonito, neodvisno, v skladu s pravnim redom.

Urbanija pa od Veselinoviča pričakuje tudi opravičilo za izjavo, izrečeno v oddaji Tarča v začetku maja, ko je navedbe Urbanije o tem, da se Veselinovič vtika v uredniško delo, pa se ne bi smel, označil za laž in manipulacijo. Meni namreč, da je Veselinovič s svojimi izjavami na nedavni seji komisije DZ za nadzor javnih financ potrdil obstoj elektronskih sporočil izpred let, na katerih je Urbanija utemeljeval svoje obtožbe.