Aktualno 26.6.2020 13:08

Vabilo na spletni pogovor "Kakšna je prihodnost zdravljenja bolnikov z rakom v Sloveniji"

Ljubljana, 26. junija - STAklub Slovenske tiskovne agencije pripravlja spletni pogovor "Kakšna je prihodnost zdravljenja bolnikov z rakom v Sloveniji?", ki bo v sredo, 1. julija ob 13. uri.

Ljubljana.
Onkološki inštitut.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Breme raka je v Sloveniji veliko in se iz leta v leto povečuje. Kljub velikemu napredku na področju preventive, zgodnjega odkrivanja in zdravljenja v Sloveniji za rakom letno zboli okrog 15.000 ljudi. Od leta 2009 je rak v Sloveniji tudi vodilni vzrok smrti pri moških, pri ženskah pa je na drugem mestu. Kakšni so načrti ministrstva za zdravje v povezavi z nacionalnim načrtom za boj proti raku, kakšna je dostopnost onkoloških zdravil in drugih načinov zdravljenja, so le nekatera vprašanja, na katera bomo iskali odgovore v spletnem pogovoru STAkluba Slovenske tiskovne agencije, v katerem bodo sodelovali:

dr. Tina Bregant, državna sekretarka na ministrstvu za zdravje

Jure Mikolič, oddelek za zdravila ZZZS

prof.dr. Tanja Čufer, katedra za onkologijo na ljubljanski medicinski fakulteti

Iva Dimic, poslanka, članica odbora DZ za zdravstvo

Pogovor bo vodila Martina Kolenc Novak, STA.

Pogovor bomo prenašali v živo na spletni strani https://vzivo.sta.si/, sklepni del pogovora pa bo namenjen tudi vašim vprašanjem, ki jih lahko pred ali med pogovorom pošljete na e-poštni naslov klubsta@sta.si.