Aktualno 15.5.2020 14:34

Ne/Ja z novim projektom Evropejci proti covidu-19

Ljubljana, 15. maja - STA je v okviru projekta Ne/Ja, ki ga je začela aprila lani, danes v sodelovanju s pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji zagnala projekt Evropejci proti covidu-19. Namenjen je preverjanju in pojasnjevanju ukrepov, sprejetih na ravni EU za pomoč državljanom, podjetjem in državam zaradi krize, ki jo je povzročila pandemija novega koronavirusa.

Ljubljana.
Spletni portal Neja z rubriko Evropejci proti covidu-19.
Foto: STA

V projektu Evropejci proti covidu-19, ki nastaja v sodelovanju in s sofinanciranjem pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji, bo STA predstavljala tudi tematike, povezane z izbruhom pandemije covida-19.

Ne/Ja bo v posebnem zavihku Evropejci proti covidu-19 razkrivala morebitne dezinformacije, ki krožijo v povezavi s pandemijo, obenem pa pojasnjevala in brskala po ukrepih, ki jih institucije EU sprejemajo za spopadanje s pandemijo ter obvladovanje njenih gospodarskih, finančnih in socialnih posledic.

Prav tako Ne/Ja spremlja dogajanje v Sloveniji, povezano z uresničevanjem in uporabo ukrepov, sprejetih na evropskih ravni. Vsi prispevki, ki nastajajo v okviru tega projekta, so označeni z znamko #EvropejciProtiCovidu-19.

Več na: https://neja.sta.si/973