Aktualno 28.1.2022 14:01

Umrl nekdanji član nadzornega sveta STA dr. Aleš Živkovič

Ljubljana, 28. januarja - V 48. letu starosti je pred dnevi umrl član prve sestave nadzornega sveta Slovenske tiskovne agencije (STA) dr. Aleš Živkovič. Funkcijo člana nadzornega sveta, pristojnega za področje informatike, je opravljal v obdobju 2011-2015.

Maribor.
Nekdanji član nadzornega sveta STA Aleš Živkovič.
Foto: https://ii.feri.um.si/

Živkovič je bil strokovnjak za področje informacijske tehnologije, s svojim izjemno angažiranim delom je pomembno prispeval k rasti in ugledu Inštituta za informatiko, Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in Univerze v Mariboru, predaval je tudi na MCI Innsbruck ter kot profesor in vodja magistrskega programa Informacijske tehnologije gostoval na Innopolis University v ruskem Tatarstanu, so zapisali v inštitutu za informatiko.

Sodeloval je tudi pri številnih odmevnih industrijskih projektih in v gospodarstvu. Živkovič je bil med drugim preizkušen revizor informacijskih sistemov ter predsednik odbora sekcije revizorjev informacijskih sistemov pri Slovenskem inštitutu za revizijo.

Po uveljavitvi Zakona o STA leta 2011 je bil v DZ izvoljen v prvi nadzorni svet nacionalne tiskovne agencije, kjer je uspešno opravljal funkcijo nadzornika, pristojnega za področje informatike, v štiriletnem mandatu.