Aktualno 7.6.2021 17:04

Pahorjevo odlikovanje STA v drugi polovici meseca

Ljubljana, 7. junija - Predsednik republike Borut Pahor je danes napovedal, da bo Slovensko tiskovno agencijo (STA) odlikoval v drugi polovici meseca. Kot je pojasnil, bo STA odlikoval, ker že 30 let opravlja nenadomestljivo vlogo. Svoje delo STA opravlja profesionalno in zavzeto ter pripomore k svobodi medijev in izražanja, je dejal Pahor.

Ljubljana.
Slovenska tiskovna agencija (STA).
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Pahor je ob robu izjave, ki jo je imel s predsednikom Slovenske škofovske konference Stanislavom Zoretom, poudaril, da je STA agencija, brez katere marsikateri medij ne bi mogel objektivno poročati o dogajanju v Sloveniji in po svetu. Dejal je, da STA v zadnjih 30 letih zelo uspešno zasleduje cilje agencijskega poročanja, to je profesionalnost, nepristranskost in objektivnost. Zato si zasluži odlikovanje za poslanstvo, ki ga opravlja.

Predsednik republike bo odlikoval STA na predlog nekdanjih direktorjev STA Tadeja Labernika in Dejana Verčiča, slednji je bil tudi prvi direktor STA, ter Društva novinarjev Slovenije. Poleg tega bo Pahor odlikoval koprsko dopisništvo RTV Slovenija in slovensko dopisništvo italijanske javne televizije RAI.