Aktualno 6.6.2021 20:27

Pahor napovedal odlikovanje STA, koprskega dopisništva RTV Slovenija in slovenskega dopisništva RAI

Ljubljana, 6. junija - Predsednik države je v oddaji Politično na TV Slovenija napovedal odlikovanje Slovenske tiskovne agencije (STA), koprskega dopisništva RTV Slovenija in slovenskega dopisništva italijanske javne televizije RAI. Spregovoril je tudi o slovenskem predsedovanju EU, političnih razmerah v državi ter svojem sodelovanju z vlado in parlamentom.

Ljubljana.
Predsednik republike Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

"STA bom odlikoval za 30 let njenega pomembnega poslanstva. Hkrati bom odlikoval tudi koprski del vaše televizije in slovenski del italijanske nacionalne radiotelevizije RAI. Menim, da so to tri obletnice, tri pomembne medijske institucije, ki so pomembno prispevale k temu, da imamo svobodo govora, izražanja in svobodo medijev," je dejal Pahor.

Slovensko predsedovanje Svetu EU je opisal kot redko priložnost, ko Slovenija lahko pokaže svojo tehnično in politično sposobnost, ki bi jo izpustila le "nezrela država".

Glede zapleta okoli imenovanja evropskih delegiranih tožilcev pa je ponovil, da so bili razlogi za razveljavitev razpisa neprepričljivi oz. da se je vlada premalo potrudila pojasniti, zakaj se je tako odločila.