Aktualno 1.6.2021 15:45

Zahvala vsem podpornikom in donatorjem v kampanji #zaobSTAnek

Ljubljana, 1. junija - Kampanja #zaobSTAnek, ki jo je v začetku meseca maja zagnalo Društvo novinarjev Slovenije, se je včeraj uradno zaključila. Odziv javnosti, da podpre STA, je bil nad vsemi pričakovanji, kar priča o velikem zaupanju ljudi v STA. Z doniranimi sredstvi bo tako osrednja tiskovna agencija dočakala 30. obletnico, ki jo obeležujemo 3. junija, čeprav ji Vlada RS že več kot 150 dni neutemeljeno odreka plačilo za opravljeno javno službo.

Ljubljana.
Kampanja Društva novinarjev Slovenije za zbiranje sredstev za STA, Za obSTAnek.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

S široko podporo javnosti smo zaposleni v STA dobili nov zagon, s katerim bomo lažje še naprej opravljali svoje delo obveščanja javnosti, ki predstavlja enega ključnih temeljev profesionalnega novinarstva v Sloveniji. Ob tem se želimo zahvaliti slehernemu posamezniku, ki nas je podprl s prispevkom, vsem podpornikom in prijateljem STA, nenazadnje pa Društvu novinarjev Slovenije, ki je bil nosilec kampanje. Opogumljeni z vašo podporo bomo tako ali drugače STAli in obSTAli tudi v prihodnje.

Posamezniki in podjetja lahko tudi v mesecu juniju podprejo STA z donacijami na tekoči račun, z nakupom majic in z naročilom na storitve STA. Več informacij najdete na zaobstanek.si