Aktualno 1.6.2021 13:30

Končan formalni del donacijske kampanje Za obSTAnek

Ljubljana, 1. junija - Društvo novinarjev Slovenije (DNS) končuje formalni del donacijske kampanje Za obSTAnek, v okviru katere so za pomoč Slovenski tiskovni agenciji (STA) v mesecu dni zbrali 264.500 evrov. Donacije prek SMS sporočil niso več možne, če bo kdo želel donirati na transakcijski račun, lahko to še vedno stori do konca junija, so sporočili.

Ljubljana.
Kampanja Društva novinarjev Slovenije za zbiranje sredstev za STA, zaobSTAnek.
Foto: STA
Arhiv STA

Kot so zapisali, so zbrane donacije več kot presegle njihova pričakovanja. Vsem donatorjem so se zahvalili. "Hvala vsem prijateljem STA, da ste se odzvali in pokazali, da je kakovostno in verodostojno novinarstvo še vedno tisto, ki si ga želite. Hvala vsem v cehu, da je enotno podprl tisto, kar je prav, in hvala STAjevcem, da vztrajate," so poudarili v Društvu novinarjev Slovenije (DNS).

STA so ob tem čestitali za njen 30. rojstni dan, ki ga bo obeležila v juniju. Društvo pa je ravno danes predsedniku republike Borutu Pahorju poslalo tudi utemeljitev predloga za odlikovanje STA z zlatim redom za zasluge. "Menimo, da je predlog več kot utemeljen," so dodali.

Društvo novinarjev je skupaj s prijatelji STA donacijsko kampanjo Za obSTAnek uradno naznanilo 3. maja, na svetovni dan svobode medijev, da bi agenciji pomagali premostiti finančne težave. STA namreč že 152 dni opravlja javno službo brez plačila države, ki ji ga sicer zagotavljata zakon o STA in sedmi protikoronski zakon.