Aktualno 20.5.2021 18:35

Zahteva za objavo popravka v zvezi z navedbami na portalu Nova24TV

Ljubljana, 20. maja - Direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Bojan Veselinovič je na odgovornega urednika portala Nova24TV Marka Puša naslovil zahtevo za objavo popravka v zvezi z navedbami v članku, ki je bil danes objavljen na omenjenem portalu.

Ljubljana.
Logotip medijske hiše Nova24TV.
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Spoštovani,

v skladu z Zmed, ki ureja pravico do objave popravka in prikaza nasprotnih dejstev, vas pozivam, da danes nemudoma objavite spodnje besedilo, ki se nanaša na trditve v vašem članku z dne 20.5.2021 z naslovom Razkrivamo nepremičninske transakcije Bojana Veselinoviča z denarjem STA: 800 tisoč evrov pufa za nepremičnino Mira Senice.

"V članku s tem naslovom je lažniv že sam naslov, saj posojilo, ki ga je odobrilo Ministrstvo za finance, STA pa ima tudi potrebno soglasje Vlade RS za pridobitev nepremičnine, ni namenjeno odkupu nepremičnine Mira Senice.

Ne drži, da bi bili naši poslovni prostori leta 2015 kupljeni v takrat eni najdražjih poslovnih stavb v središču Ljubljane.

Ne drži, da naj bi bila hipoteka izplačana predvidoma leta 2029. STA posojilo redno odplačuje, navkljub že drugič ustavljenemu financiranju STA s strani Vlade RS. Hipoteka je sredstvo za zavarovanja posojila, tako da bo izplačana le v primeru, če se bo finančno izčrpavanje, ki si ga je samovoljno privoščil UKOM, še kar nadaljevalo.

Leta 2029 bo tako poplačano dolgoročno posojilo po izredno ugodni obrestni meri, ne pa izplačana hipoteka. Z njo je vračilo posojila zavarovala banka, ne pa "razvpiti" direktor Veselinovič. Mesečna anuiteta je nižja od najemnine in obratovalnih stroškov na prejšnji lokaciji STA.

Na to, da naj bi bili prostori STA "včasih v lasti razvpitega odvetnika Mira Senice", se ob nakupu nismo ozirali, ker nam prodajalec zaradi tega ni ponudil niti višje niti nižje cene, ampak takšno, ki se ujema s cenitvijo uradnega cenilca. Prostorov nismo kupili od Mira Senice, ampak od propadle banke, ki je prešla v lastništvo države."

Bojan Veselinovič
direktor STA
        

Zahteva za objavo popravka Zahteve za objavo popravka v zvezi z navedbami na portalu Nova24

V zahtevi za popravek direktorja STA Bojana Veselinoviča z naslovom Zahteva za objavo popravka v zvezi z navedbami na portalu Nova24, je med drugim zapisano: "Ne drži, da naj bi bila hipoteka izplačana predvidoma leta 2029. STA posojilo redno odplačuje, navkljub že drugič ustavljenemu financiranju STA s strani Vlade RS. Hipoteka je sredstvo za zavarovanja posojila, tako da bo izplačana le v primeru, če se bo finančno izčrpavanje, ki si ga je samovoljno privoščil UKOM, še kar nadaljevalo."

Zavračamo neresnično trditev direktorja Bojana Veselinoviča o finančnem izčrpavanju Slovenske tiskovne agencije. Urad Vlade RS za komuniciranje ne izčrpava STA, saj z agencijo STA nima nobenega poslovnega odnosa niti UKOM v poslovni odnos z STA nič ne obvezuje.

mag. Uroš Urbanija
direktor UKOM