Aktualno 3.5.2021 17:41

Iz vrst sindikatov in civilne družbe pozivi k ignoriranju žaljivih izjav predstavnikov vlade

Ljubljana, 3. maja - V nekaterih sindikatih in nevladnih organizacijah ob svetovnem dnevu svobode medijev obsojajo "politično mrcvarjenje STA, ki se vrši tudi na plečih njenih delavcev". Hkrati novinarje in uporabnike socialnih omrežij pozivajo, naj ignorirajo "ustrahovalne, cinične in zaničevalne komentarje najvišjih predstavnikov vlade in njihovih satelitov".

Ljubljana, STA.
Ob svetovnem dnevu svobode medijev o pomenu kakovostnega novinarstva, v ospredju tudi razmere na STA.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Kot so spomnili v Delavski svetovalnici, v Svobodnem sindikatu Slovenije, Sindikatu kulture in narave Slovenije Glosa ter Gibanju za dostojno delo, Slovenska tiskovna agencija (STA) že 123. dan opravlja javno službo brez zasluženega plačila s strani vlade. "Agonijo STA najvišji predstavniki vlade in vladnega urada za komuniciranje ne samo povzročajo, temveč jo tudi sproti cinično komentirajo prek socialnih omrežij," so opozorili.

Najvišji predstavniki vlade po njihovi oceni z ustrahovalnim, ciničnim in zaničevalnim komuniciranjem z vsemi navideznimi "sovražniki" proizvajajo javno ozračje ustrahovanja, cinizma, zaničevanja. To se nato z deljenjem in komentiranjem eksponentno širi po socialnih omrežjih, medijih in posledično po slovenski družbi. "Kar na koncu le še podžiga to isto vladno (spletno) tovarno ustrahovanja, cinizma in zaničevanja. In prav zato je skrajni čas, da jo izoliramo," so zapisali.

"Skrajni čas je, da ta velik prenapihnjen balon vladne tovarne ustrahovanja, cinizma in zaničevanja čim bolj skrčimo na velikost neznatnega mehurčka," so še zapisali v sporočilu. Zato je treba po njihovem mnenju vse takšne izjave ignorirati in jih "odstaviti, kamor sodijo - na robove družbene pozornosti".

Vse, ki jih bodo "zasrbeli prsti" ob naslednji tovrstni izjavi, pozivajo, naj jo ignorirajo. "Naj se izgubi v marginalnosti in obskurnosti, kamor sodi. Naj se spremeni v prazno banalnost, saj to tudi je. Nič člankov, nič komentarjev, nič izjav ob novem žaljivem tvitu ali izjav kateregakoli predstavnika vlade ali njihovega satelita," so še zapisali.