Aktualno 29.4.2021 8:34

Odziv direktorja STA na navedbe o izplačilu letne nagrade

Ljubljana, 29. aprila - Direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Bojan Veselinovič se je odzval na navedbe o izplačilu letne nagrade za poslovno leto 2020, ki so se pojavile v javnosti. Kot je zapisal, se je nagradi na seji nadzornega sveta (NS STA), na kateri so izplačilo obravnavali, odpovedal. Celoten odziv sledi v nadaljevanju.

Ljubljana.
Slovenska tiskovna agencija (STA).
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Spoštovani,

v ponedeljek, 26. 4. 2021, je bila seja NS STA, na kateri so člani med drugim sprejeli tudi revidirano Letno poročilo STA za poslovno leto 2020.

Člani NS STA so na tej seji odločali tudi o predlaganem sklepu o izplačilu spremenljivega dela prejemka za direktorja za poslovno leto 2020.

Gre za nagrado direktorju, ki jo za poslovodstvo družb v državni lasti predvidevata t. i. Lahovnikov zakon (uradno: Zakon o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v večinski lasti RS in samoupravnih lokalnih skupnosti (ZPPOGD, Ur. l. Št 21/2010)) in Uredba o določilih najvišjih razmerij za osnovna plačila ter višine spremenljivih prejemkov direktorjev (Ur. l. RS št 34/2010).

Ob tem sporočam, da sem se spremenljivemu delu prejemka za poslovno leto 2020, ki ga je NS STA odobril s sklepom, v katerem je zapisano, naj se izplača, ko bo normalizirano finančno stanje STA, odrekel že na isti seji.

To bo tudi zapisano zapisano v zapisniku te seje NS STA.

Kako je prišlo do te dezinformacije, se lahko sklepa po tem, da je eden izmed članov NS STA zapustil sejo, še preden sem na njej povedal, da se izplačilu te nagrade za uspešno poslovanje v letu 2020 dokončno in v celoti odrekam.

Aroganca, laži, blatenje in sprenevedanje se torej nadaljujejo!

Bojan Veselinovič, direktor STA