Aktualno 29.3.2021 10:28

Vabilo na spletni pogovor Cepiva proti covidu-19 kot velik znanstveni dosežek

Ljubljana, 29. marca - STAklub Slovenske tiskovne agencije vabi na spletni pogovor z naslovom Cepiva proti covidu-19 kot velik znanstveni dosežek. Dogodek bo potekal v sredo, 31. marca, ob 11. uri, na povezavi vzivo.sta.si, kjer bo na voljo posnetek tudi za kasnejši ogled.

Ljubljana.
Cepivo proti covidu-19.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Cepljenje proti novemu koronavirusu odpira več vprašanj: kako poteka razvoj cepiva, kakšne so razlike med cepivi, kako je mogoče, da je bilo za covid-19 cepivo izdelano v manj kot letu dni, kako poteka odobritev cepiva v EU ter kakšen je običajen postopek in kakšen pohitren, kot npr. pri cepivu proti koronavirusu. To so le nekatera vprašanja, na katera bomo iskali odgovore v spletnem pogovoru STAkluba Slovenske tiskovne agencije, v katerem bodo sodelovali:

- izr. prof. dr. Tomaž Bratkovič, predstojnik katedre za farmacevtsko biologijo na fakulteti za farmacijo,

- prof. dr. Roman Jerala, vodja odseka za sintezno biologijo in imunologijo na Kemijskem inštitutu,

- prof. dr. Alojz Ihan, dr. med., vodja Laboratorija za celično imunologijo (CEL) in oddelka za imunologijo ter predstojnik Katedre za mikrobiologijo in imunologijo na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani.

Sklepni del pogovora bo namenjen tudi vprašanjem, ki jih lahko pred ali med pogovorom pošljete na e-poštni naslov klubsta@sta.si

Pogovor bo vodila Martina Kolenc Novak, STA.

Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju!