Aktualno 26.3.2021 10:03

Spletni pogovor z naslovom "Kje iskati pravo resnico?"

Ljubljana, 26. marca - STAklub Slovenske tiskovne agencije v okviru projekta Ne/Ja v sodelovanju s predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji pripravlja spletni pogovor z naslovom "Kje iskati pravo resnico?", ki bo potekala ob mednarodnem dnevu preverjanja dejstev, v petek, 2. aprila 2021, ob 11. uri.

Ljubljana.
Kamere, novinarji.
Foto: Anže Malovrh/STA
Arhiv STA

Čeprav nikoli doslej ni bilo toliko medijev in drugih virov informacij, pa se zaradi poplave lažnih novic in dezinformacij še nikoli ni bilo težje dokopati do resnice. Kakšno je stanje na področju dezinformacij in lažnih novic v Sloveniji, kako se s porastom širjenja lažnih novic v času pandemije covida-19 spopadajo preverjevalci dejstev, ali je razkrivanje dezinformacij in lažnih novic boj z mlini na veter - to so le nekatera vprašanja, na katera bomo iskali odgovore v spletnem pogovoru STAkluba Slovenske tiskovne agencije, v katerem bodo sodelovali:

- Stefan Voss, urednik in strokovnjak za preverjanje dejstev na nemški tiskovni agenciji dpa,
- Zarja Muršič, komunikatorka znanosti in znanstvena novinarka,
- Katarina Bulatović, novinarka spletnega portala Oštro in
- Nataša Pirc Musar, nekdanja informacijska pooblaščenka in strokovnjakinja za medijsko pravo.

Pogovor bomo prenašali v živo na spletnih straneh Ne/Ja in STAvživo, sklepni del pogovora pa bo namenjen tudi vašim vprašanjem, ki jih lahko pred ali med pogovorom pošljete na e-poštni naslov klubsta@sta.si.

Pogovor bo vodila Martina Kolenc Novak, STA.

Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju!