Aktualno 9.3.2021 17:04

Veselinovič o Janševem pozivu k odstopu: To je nevredno predsednika vlade

Ljubljana, 9. marca - Za direktorja Slovenske tiskovne agencije (STA) Bojana Veselinoviča je poziv premierja Janeza Janše k odstopu "še ena potvorjena in skrajno neumestna izjava, nevredna predsednika vlade v državi, ki bo letos predsedovala Svetu EU in praznovala 30. obletnico osamosvojitve". Janši očita tudi zavržno zlorabo pokojnikov z neresničnimi obtožbami.

Ljubljana.
Direktor Slovenske tiskovne agencije Bojan Veselinovič.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Predsednik vlade je namreč Veselinoviča danes pozval k odstopu. "Čas je, da direktor kot politično orodje skrajne levice odstopi in odgovarja za svoja nezakonita ravnanja. Ter omogoči STA normalno delo in razvoj," je Janša danes zapisal na Twitterju. Janša je v tvitu še dodal, da pod Veselinovičevim vodstvom "odpuščajo na smrt bolne novinarje in pogosto laž prodajajo za resnico".

"Brez argumentov in brez dokazov si danes očitno lahko premier privošči vse. Tudi zavržno zlorabo pokojnikov z neresničnimi obtožbami, ki so bile večkrat javno zavrnjene," je na te očitke še odgovoril direktor STA.

Za pojasnila o tem, za katera nezakonita dejanja gre, se je STA obrnila na kabinet predsednika vlade. Tam so v odgovoru zapisali, da vprašanja dodatno ne komentirajo.

Janša je sicer to zapisal ob delitvi tvita šefa vladnega urada za komuniciranje (Ukom) Uroša Urbanije, ki je Veselinoviča obtožil laži, ko je ta za ponedeljkovo oddajo Tednik dejal, da STA Ukomu med drugim ni želela odgovarjati na to, zakaj je en članek daljši od drugega. Vlada je to na Twitterju označila kot "fake news" oziroma lažno novico.

STA pa je danes kot odgovor na omenjeno oznako objavila dopis Urbanije, poslan oktobra lani, v katerem Urbanija sprašuje, koliko intervjujev s pevci zabavne glasbe je objavila STA, zanima ga primerjava dolžine vseh teh intervjujev. Dodatno je poizvedoval še po tem, kako na STA zagotavljajo nepristransko povzemanje izjav, ki jih je spisal nekdo na agenciji, ter ali so pred eno takih izjav pridobili mnenje vseh zaposlenih, zakaj o tem STA ni objavila novice in podobno.