Aktualno 19.12.2020 8:17

Vabilo na spletni pogovor o posledicah epidemije za rod bodočih vrhunskih športnikov

Ljubljana, 19. decembra - Slovenska tiskovna agencija v okviru projekta STAznanost vljudno vabi na dogodek z naslovom "Pandemija pušča posledice na gibalnih sposobnostih mladih, je ogrožen rod bodočih vrhunskih športnikov?", ki bo potekal v torek, 22. decembra ob 13. uri. Spletni pogovor boste lahko spremljali na vzivo.sta.si in znanost.sta.si ter na kanalih STA na družbenih omrežjih.

Kranjska gora. smučišče.
Smučanje, smučarji, sneg, zima, šport, počitnice.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Epidemija bolezni covid-19 je po že znanih podatkih vplivala tudi na gibalne sposobnosti mladih, pri drugem valu epidemije pa se postavlja tudi vprašanje, kakšen je vpliv epidemije na telesni in gibalni razvoj pri populaciji osnovnošolcev, ki so bili pred pandemijo uvrščeni v zgornjih 20 odstotkov po gibalnih in telesnih sposobnostih. To je populacija, ki naj bi v prihodnjih letih prevzela na svoja pleča breme doseganja najboljših slovenskih izidov na največjih športnih tekmovanjih.

O tej problematiki se bomo pogovarjali v spletnem pogovoru z naslovom "Pandemija pušča posledice na gibalnih sposobnostih mladih, je ogrožen rod bodočih vrhunskih športnikov?", ki ga pripravljamo v okviru serije spletnih pogovorov portala STAznanost.

V pogovoru bodo sodelovali:

- izr. prof. dr. Gregor Starc s Fakultete za šport Univerze v Ljubljani, ki je vključen v program SLOfit za spremljanje telesnega razvoja mladih,

- izr. prof. dr. Tanja Kajtna s Fakultete za šport Univerze v Ljubljani in uveljavljena športna psihologinja,

- dr. Mojca Doupona, generalna direktorica direktorata za šport na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport ter

- Tjaša Šeme Toff, nekdanja slovenska reprezentantka v ritmični gimnastiki, zdaj pa vodja svojega kluba v tem športu.

Spletni pogovor bo potekal v torek, 22. decembra 2020, ob 13. uri, v živo pa ga boste lahko spremljali na vzivo.sta.si in znanost.sta.si ter na kanalih STA na družbenih omrežjih.

Morebitna vprašanja za sogovornike lahko že vnaprej ali tekom pogovora pošljete na elektronski naslov staklub@sta.si ali pa jih postavite v okviru klepeta, ki bo na voljo v času neposrednega prenosa na naših kanalih na Facebooku in Youtubu.

Pogovor bo vodil Aleksander Gasser, STA.

Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju!

STAznanost je spletni portal STA z vsebinami o znanosti, s poudarkom na dosežkih slovenske znanosti. Delovanje portala sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS.