Aktualno 17.12.2020 8:58

Vabilo na dogodek z naslovom "Kako drugačna družba bomo po epidemiji?"

Ljubljana, 17. decembra - Slovenska tiskovna agencija v okviru projekta STAznanost vljudno vabi na dogodek z naslovom "Kako drugačna družba bomo po epidemiji?", ki bo v petek, 18. decembra ob 13. uri. Spletni pogovor boste lahko spremljali na vzivo.sta.si in znanost.sta.si ter na kanalih STA na družbenih omrežjih.

Črna na Koroškem.
Med sprejetimi ukrepi za zajezitev koronavirusa je tudi obvezno nošenje zaščitne maske.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Epidemija covida-19 je obrnila naša življenja na glavo. Hkrati pa je od vsakega posameznika odvisno, koliko časa bo epidemija trajala, saj virus za širjenje nujno potrebuje ljudi, ustavimo ga lahko torej le s svojim vedenjem.

Zakaj smo spomladi bolj upoštevali omejitvene ukrepe, kako epidemija psihološko in socialno vpliva na posameznika, na družine in celotno družbo ter kakšni bomo kot posamezniki in družba izšli iz krize, bomo spregovorili v spletnem pogovoru STAznanost z naslovom Kako drugačna družba bomo po epidemiji?

V pogovoru bodo sodelovali:

- Dan Podjed, antropolog, Inštitut za slovensko narodopisje ZRC SAZU,

- Ksenija Vidmar Horvat, sociologinja, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani in

- Peter Praper, klinični psiholog in psihoterapevt.

Spletni pogovor bo potekal v petek, 18. decembra 2020, ob 13. uri, v živo pa ga boste lahko spremljali na vzivo.sta.si in znanost.sta.si ter na kanalih STA na družbenih omrežjih.

Pogovor bo vodila Anja Gorenc, STA.

Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju!

STAznanost je spletni portal STA z vsebinami o znanosti, s poudarkom na dosežkih slovenske znanosti. Delovanje portala sofinancira Javna agencija za raziskovalno dejavnost RS.