Aktualno 8.9.2020 16:58

Vabilo na dogodek z naslovom "Kako Zapriseženi so strokovnjaki raziskavam in znanosti v teh negotovih časih?"

Ljubljana, 8. septembra - STAklub Slovenske tiskovne agencije vas vljudno vabi na dogodek z naslovom "Kako zapriseženi so strokovnjaki raziskavam in znanosti v teh negotovih časih?", ki bo v četrtek, 10. septembra ob 11. uri v ljubljanskem Maxiju, Trg republike 1, v Maxi klubskem salonu (1. nadstropje).

Ljubljana.
Laboratorij.
Foto: STA
Arhiv STA.

Raziskovalci, zlasti na področju medicine in farmacije, so v tem trenutku neposredno in večino časa vpeti v boj proti covidu-19. Hkrati se tudi na drugih raziskovalnih področjih aktivno povezujejo in usmerjajo v raziskave in dejavnosti, ki prispevajo k uspešnejšemu soočanju s pandemijo covida-19.

Kaj to pomeni za iskanje novih zdravstvenih možnosti in rešitev na drugih življenjsko pomembnih zdravstvenih področjih? Je v novi resničnosti raziskovalno delo zdravnikov in farmacevtov okrnjeno? Je sredstev za sodelovanje v študijah manj in ali so bile nekatere izmed njih celo prekinjene?

O pomenu raziskav, ki potekajo ob vsakodnevni klinični praksi in prinašajo dobrobit in večjo kakovost življenja bolnikov, ter o pomenu prepoznavanja nacionalne in regijske odličnosti v znanosti bomo spregovorili s priznanimi slovenskimi strokovnjaki:

- prof. dr. Matija Tomšič, dr. med., revmatolog iz UKC Ljubljana

- prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farm., Fakulteta za farmacijo Univerze v Ljubljani

- prof. dr. Gregor Serša, univ. dipl. biol., predsednik znanstvenoraziskovalnega sveta pri Javni agenciji za raziskovalno dejavnost RS za medicinske vede

- asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr. med., otorinolaringologinja iz UKC Ljubljana

Vljudno vabljeni!

Dogodek bo mogoče spremljati tudi na spletnem naslovu https://vzivo.sta.si/.

Dogodek pripravljamo pod okriljem STAkluba v sodelovanju s podjetjem Medis.