Aktualno 20.6.2020 8:39

Vabilo na spletni pogovor "So organizacije bolnikov za pomoč osebam z rakom že pripravljene na drugi val epidemije novega koronavirusa?"

Ljubljana, 20. junija - STAklub Slovenske tiskovne agencije v sodelovanju z Združenjem slovenskih organizacij bolnikov z rakom ONKO NET pripravlja spletni pogovor z naslovom "So organizacije bolnikov za pomoč osebam z rakom že pripravljene na drugi val epidemije novega koronavirusa?", ki bo v ponedeljek, 22. junija 2020, ob 13. uri.

Ljubljana, park pred OI.
Izjava za medije strokovne direktorice Onkološkega inštituta (OI) Ljubljana Irene Oblak o prvi potrjeni okužbi z novim koronavirusom pri tamkajšnji zaposleni.
Foto: Anže Malovrh/STA

Za rakom v Sloveniji vsako leto na novo zboli več kot 15.000 ljudi, zaradi staranja prebivalstva je pričakovati, da bo število obolelih še naraščalo. Še več izzivov pa je v onkologiji prinesla epidemija novega koronavirusa. Kako so se organizacije bolnikov z rakom prilagodile novim razmeram, se še bolj približale bolnikom in njihovim svojcem v času epidemije, kakšna je bila v tem času potreba po njihovih brezplačnih programih in kako so organizacije pripravljene na morebitni novi val epidemije, so le nekatera vprašanja, na katera bomo iskali odgovore v spletnem pogovoru STAkluba Slovenske tiskovne agencije, v katerem bodo sodelovali:

- Kristina Modic, predsednica Združenja ONKO NET in izvršna direktorica Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, L&L,
- Tanja Španić, predsednica Združenja Europa Donna Slovenija,
- Ana Žličar, predsednica Društva onkoloških bolnikov Slovenije in
- doc. dr. Lorna Zadravec Zaletel, dr. med., predsednica Ustanove Mali vitez.

Pogovor bo vodila Martina Kolenc Novak, STA.

Pogovor bomo prenašali v živo na spletni strani https://vzivo.sta.si/, sklepni del pogovora pa bo namenjen tudi vašim vprašanjem, ki jih lahko pred ali med pogovorom pošljete na e-poštni naslov klubsta@sta.si.

Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju!