Aktualno 27.5.2020 8:49

Vabilo na novinarsko konferenco pred svetovnim dnevom multiple skleroze

Ljubljana, 27. maja - Novinarska konferenca pred svetovnim dnevom multiple skleroze, 30. majem 2020, bo potekala v četrtek, 28. maja 2020, ob 11. uri. Tema letošnjega svetovnega dne multiple skleroze (30. maj) je povezovanje.

Ljubljana.
Svetovni dan multiple skleroze.
Foto: spletni portal Multipla skleroza

Za izboljšanje položaja okoli 2.500 registriranih bolnikov z multiplo sklerozo in njihovih najbližjih se bomo ob svetovnem dnevu MS v Sloveniji povezali:

-> Združenje multiple skleroze Slovenije,
-> nevrologi:
- dr. Alenka Horvat Ledinek, dr. med., spec. nevrologije, vodja Centra za multiplo sklerozo, Nevrološka klinika UKC Ljubljana;
- Jožef Magdič, dr. med., spec. nevrologije, Oddelek za nevrološke bolezni UKC Maribor;
- asist. Lina Savšek, dr. med., spec. nevrologije, Center za multiplo sklerozo, Nevrološki oddelek SB Celje.

-> Pomen celostne obravnave oseb z multiplo sklerozo bosta poudarila:
- Anja Udovčić Pertot, dr. med., spec. fizikalne in rehabilitacijske medicine, Oddelek za rehabilitacijo pacientov z multiplo sklerozo, URI Soča;
- dr. Bogdan Polajner, psiholog in psihoterapevt, Združenje Bonding psihoterapevtov Slovenije

Na novinarski konferenci bomo premierno predstavili video zgodbe petih bolnikov iz Slovenije, ki se spopadajo z MS. Trije od njih - Taja Habič, Gregor Selak in Edvard Rednak - se nam bodo na dogodku pridružili osebno.

Predstavili bomo težave bolnikov ob sprejemu diagnoze MS in soočanju s to kronično boleznijo, najsodobnejše terapije za obvladovanje MS in ovire, ki jih v življenje bolnikov prinaša trenutna situacija. Predvsem pa bomo opozorili na pomen celostne obravnave bolnikov z MS.

Dogodek bo mogoče spremljati prek spletnega video prenosa v živo ali pa tudi na sami lokaciji. Več informacij na elektronskem naslovu ms@aetas.si.

Predstavniki medijev boste vsem govorcem lahko zastavili vprašanja in v živo dobili odgovore nanje. Vprašanja lahko vse do zaključka novinarske konference posredujete na naslov ms@aetas.si.

Medijska podpora projekta: spletni portal Multipla skleroza