Aktualno 29.4.2020 13:01

Spletni pogovor s predsednikom Računskega sodišče RS Tomažem Veselom

Ljubljana, 29. aprila - Slovenska tiskovna agencije (STA) pod okriljem STAkluba organizira spletni pogovor s predsednikom Računskega sodišča RS Tomažem Veselom, in sicer o aktualnih zadevah, povezanih z delom računskega sodišča v času epidemije novega koronavirusa. Pogovor bo potekal v četrtek, 30. aprila 2020, ob 10.30.

Ljubljana, DZ.
Predsednik DZ Milan Brglez je sprejel predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela, ki mu je predal Letno poročilo Računskega sodišča za leto 2017.
Predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Računsko sodišče RS je je neodvisen državni organ, ki nadzira porabo javnega denarja. Kaj v področje njegovega delovanja prinaša čas epidemije novega koronavirusa, predvsem protikoronski ukrepi, ki jih za pomoč prebivalstvu in gospodarstvu sprejema vlada, pa tudi, kakšne so njegove pristojnosti pri pregledu domnevnih nepravilnosti pri nakupih osebne zaščitne opreme. Dotaknili se bomo izzivov, ki jih pred državne revizorje postavljajo ukrepi na ravni EU in rahljanje pravil za koriščenje evropskih sredstev, pa tudi prednostnih projektov Računskega sodišča in splošne ocene učinkovitosti pri porabi javnega denarja v Sloveniji.

Dogodek bo mogoče v živo spremljati na spletni strani https://vzivo.sta.si/, sklepni del pogovora pa bo namenjen tudi novinarskim vprašanjem, ki jih lahko pred ali med pogovorom pošljete na e-poštni naslov klubsta@sta.si.

Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju!