Aktualno 23.4.2020 11:35

Vabilo na spletni pogovor "EU in novi koronavirus: gospodarske posledice in ukrepi"

Ljubljana, 23. aprila - Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju s Slovensko tiskovno agencijo vabi na prvega v nizu spletnih pogovorov o odzivu Evropske unije (EU) na pandemijo novega koronavirusa ter ukrepih za zajezitev in ublažitev njenih posledic za življenje evropskih državljanov in gospodarstva. Prvi pogovor bo v petek, 24. aprila 2020, ob 13. uri.

Ljubljana.
Vabilo na spletni pogovor EU in novi koronavirus: gospodarske posledice in ukrepi.
Foto: STA

Spletni pogovor z naslovom "EU in novi koronavirus: gospodarske posledice in ukrepi" bo namenjen pregledu in natančnejši osvetlitvi sprejetih ukrepov evropskih institucij in Slovenije ter nadaljnjih korakov za spodbuditev okrevanja gospodarstev po pandemiji. Ob tem se namreč odpira vrsta vprašanj, med drugim o dolgoročnih razsežnostih trenutne krize ter o primernih pristopih ter vlogi, ki jo mora pri tem odigrati EU kot celota. Dotaknili se bomo tudi načrta za čim bolj usklajeno sproščanje omejevalnih ukrepov.

Sogovorniki bodo:

- dr. Zoran Stančič, vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji,
- dr. Mojmir Mrak, ekonomist in redni profesor za področje mednarodnih financ na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani in
- Simon Zajc, državni sekretar na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Pogovor bo vodil Jernej Šmajdek, STA.

Vljudno vabljeni k ogledu in poslušanju.

Spletni pogovor boste lahko spremljali na povezavi https://vzivo.sta.si/.