Aktualno 4.6.2018 13:37

Vabilo na okroglo mizo na temo e-športa

Ljubljana, 4. junija - Slovenska tiskovna agencija (STA) vabi na Maxi klub STA okroglo mizo na temo e-športa, v okviru katere bo potekal tudi demonstracijski prikaz igranja e-športa v živo. Dogodek se bo odvijal v četrtek, 7. junija 2018, ob 13. uri v ljubljanskem Maxiju (Maxi klubski salon v 1. nadstropju), Trg republike 1.

Ljubljana.
Računalniki, igre, mladi.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

E-šport se hitro uveljavlja v svetu. V Evropi so številne države svet računalniških iger že prepoznale kot šport in mu uradno podelile ta status in v posameznih državah je enakopraven član nacionalnih olimpijskih komitejev.

Na azijskih igrah se obetajo prvi boji za kolajne, nagradni sklad v tem športu je za posamezno igro prvič dosegel 100 milijonov dolarjev.

Svojo uradno ligo je ustanovila košarkarska liga NBA, uveljavljen je tudi v najboljših evropskih nogometnih klubih, odlične igralce ima tudi Slovenija, saj vsaj deseterica Slovencev že živi od igranja e-športa.

Kje je slovenski E-šport, kakšna je organizacija, vključenost v mednarodno sceno in statusna ureditev v Sloveniji, bomo skušali razkriti na okrogli mizi Maxi kluba STA. Z nami bodo:

- direktor direktorata za šport RS Boro Štrumbelj,
- v.d. generalnega sekretarja Olimpijskega komiteja Slovenije Blaž Perko ter
- vodilna organizatorja tekmovanj v Sloveniji Samo Zavašnik in Jure Anzeljc, ki je sicer na Fakulteti za družbene vede tudi diplomiral na temo e-športa, in
- drugi zanimivi gostje.

Na okrogli mizi bomo pripravili tudi demonstracijski prikaz igranja e-športa v živo.

Vljudno vabljeni!