Aktualno 3.10.2017 7:00

STA z novo storitvijo spletnih video prenosov v živo

Ljubljana, 3. oktobra - Slovenska tiskovna agencija (STA) z oktobrom uvaja novo storitev STAvživo, v okviru katere bo zagotavljala spletne video prenose v živo z izbranih dogodkov v Sloveniji. Storitev zagotavljamo v sodelovanju z ekipo Vživo.si, ki ima večletne izkušnje s področja spletnih prenosov v živo.

Ljubljana, Prešernov trg.
Snemanje, kamera, vŽIVO.si, prenos v živo, Vživo.
Foto: Tamino Petelinšek/STA

Spletni video prenosi v živo so sodobna tehnološka storitev, katere priljubljenost hitro narašča. Uporabniki namreč lahko na ta način s katere koli naprave spremljajo tudi dogodke, ki se jih v živo ne morejo udeležiti, oziroma jih podoživijo s pomočjo arhivskega video posnetka.

"STA s storitvijo STAvživo nadgrajuje svojo siceršnjo video produkcijo, ki poleg klasičnih video posnetkov vključuje tudi fotografiranje in video snemanje iz zraka," je ob tej priložnosti pojasnil direktor STA Bojan Veselinovič. Dodal je, da je STA v sodelovanju z organizatorji različnih dogodkov po njihovem naročilu izvedla že vrsto neposrednih spletnih prenosov.

STA bo v okviru storitve STAvživo načeloma zagotovila okrog pet spletnih prenosov v živo na teden. Prenosi bodo večinoma z dogodkov v Ljubljani s širšo okolico, občasno pa tudi z drugih območij v Sloveniji.

Prenosi v živo bodo dosegljivi na glavni spletni strani STA, ki se nahaja na spletnem naslovu https://www.sta.si/, ter na kanalu STAvživo na spletni platformi za video prenose v živo, na naslovu https://livestream.com/zivo/STAvzivo.

Spremljanje video prenosov na omenjenih dveh kanalih je brezplačno, za morebitno uporabo prenosov ali arhivskih video posnetkov na lastnih kanalih pa je potreben predhoden dogovor s Službo za marketing STA (01 24 10 127; marketing@sta.si). Za sodelovanje se je odločila že večina večjih medijskih hiš v Sloveniji.