Aktualno 29.5.2017 23:37

Vabilo: Okrogla miza o multipli sklerozi

Ljubljana, 29. maja - STAklub Slovenske tiskovne agencije vabi na okroglo mizo o multipli sklerozi z naslovom "V čevljih bolnika", ki bo v sredo, 31. maja 2017, ob 11. uri v ljubljanskem Maxiju, Trg republike 1 (1. nadstropje), v Maxi klubskem salonu.

Ljubljana.
Zdravniki, zdravstvo, zdravstveni delavci.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

31. maj je dan, ko obeležujemo svetovni dan multiple skleroze. Multipla skleroza je nevrološka avtoimuna bolezen, ki prizadene možgane in hrbtenjačo, vendar je s sodobnimi zdravili ob pravočasnem odkritju in zdravljenju bolezni mogoče znatno omiliti njene posledice in izboljšati kakovost življenja obolelih.

Na okrogli mizi bomo predstavili pogled zdravniške stroke na to bolezen in spregovorili o (pre)izkušnjah, ki jih doživljajo oboleli z multiplo sklerozo. V pogovoru bodo sodelovali:

     - asist. dr. Alenka Horvat Ledinek, dr. med, spec. nevrologije, UKC Ljubljana,
     - prof.dr. Tanja Hojs Fabjan, dr. med., spec. nevrologije, UKC Maribor,
     - dr. Estera Žalik, spec. klinične psihologije, UKC Maribor in
     - Gregor Selak, oboleli z multiplo sklerozo.

Udeleženci okrogle mize boste lahko preizkusili tudi posebne čevlje, izdelane s 3D-tiskalnikom, ki omogočajo simulacijo hoje oziroma življenja z multiplo sklerozo, in se tako postavili 'v čevlje bolnika'.

        
RSVP: Prosimo za potrditev Vaše udeležbe na elektronskem naslovu peter.penko@sta.si

Vljudno vabljeni!

        
Projekt ozaveščanja javnosti v zvezi z multiplo sklerozo je nastal v sodelovanju STAkluba in družbe Biogen Pharma. Vsi sodelujoči v okviru okrogle mize izražajo izključno lastna stališča, ki niso nujno enaka stališčem družb, ki organizirajo dogodek.