Aktualno 1.9.2016 18:19

Veselinoviču nov mandat na čelu STA

Ljubljana, 1. septembra - Bojan Veselinovič bo na čelu Slovenske tiskovne agencije (STA) še prihodnjih pet let. Nov mandat direktorja mu je na današnji seji podelil nadzorni svet STA, ki je javni razpis za direktorja objavil junija, so sporočili po seji nadzornega sveta. Nov mandat direktorja bo nastopil z začetkom prihodnjega leta.

Ljubljana, DZ.
Direktor Slovenske tiskovne agencije (STA) Bojan Veselinovič.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

Veselinovič nacionalno tiskovno agencijo vodi od leta 2009, po sprejetju zakona o STA, ki je krovno uredil delovanje agencije, ga je leta 2011 tedanji nadzorni svet prvič imenoval za direktorja agencije.

Med ključnimi nalogami novega mandata je izpostavil prizadevanja za nadaljnje pozicioniranje STA kot enega glavnih informacijskih virov v državi, ki o dogajanju v Sloveniji z raznoliko ponudbo produktov ažurno in uravnoteženo obvešča domače in tuje javnosti. Kot posebej pomembno je poudaril nujnost sprotnega prilagajanja razmeram in trendom v medijski panogi.

STA, ki je letos obeležila 25. letnico delovanja, ima približno 100 rednih in zunanjih sodelavcev, dnevno pa objavi približno 350 vesti v slovenskem in angleškem jeziku, poleg tega pa uporabnikom zagotavlja še vrsto drugih vsebin.